Notícies Escola

  • Intercanvi Xile i Barcelona
  • Intercanvi Xile i Barcelona
  • Intercanvi Xile i Barcelona
  • Intercanvi Xile i Barcelona
  • Intercanvi Xile i Barcelona

Intercanvi Xile i Barcelona

Hem acollit a Barcelona a una delegació d’estudiants i docents de les escoles Salesianes de Calama i Antofagasta (Xile) i al representant de la Asociación de Industriales de Antofagasta.

Estudiants i docents de les escoles Colegio Técnico Industrial Don Bosco Antofagasta i Don Bosco Calama, juntament amb el representant de la Asociación de Industriales de Antofagasta (AIA), han realitzat una estada d’una setmana d’intercanvi educatiu, cultural i empresarial a Barcelona organitzada per la AIA i Salesians Sarrià.

Els alumnes de les escoles Don Bosco a Xile han realitzat tallers pràctics a les nostres instal·lacions i van conèixer la maquinària industrial dels nostres tallers com les impressores 3D, la soldadura virtual, la maquinària CNC, els robots articulats, les solucions domòtiques, els edificis intel·ligents, els vehicles elèctrics, les instal·lacions fotovoltaiques... Els joves han descobert una tecnologia de la que no disposen a les seves escoles i van quedar entusiasmats amb l’intercanvi.

Els docents xilens han compartit experiències i coneixements amb els professors tècnics de Salesians Sarrià, i han interactuat amb la resta de departaments i serveis de l’escola per conèixer el seguiment tutorial dels alumnes i el carisma salesià a la nostra escola. Juntament amb les visites dels tallers i els serveis de l’escola, la delegació xilena també va visitar empreses de primer nivell com Guttmar i Circutor per conèixer la realitat del sector industrial. 

Van realitzar visites guiades a la resta d’institucions salesianes com la Inspectoria Maria Auxiliadora, la Universitat Salesiana de Sarrià (EUSS) i Salesianes Santa Dorotea. Van poder conèixer també la casa de Martí-Codolar i el Temple del Tibidabo. A més, la delegació xilena va gaudir d’altres activitats lúdiques i culturals acompanyada del personal de l’escola.

 

 

Traspassem fronteres

La Asociación de Industriales de Antofagasta (AIA), gremi responsable de materialitzar aquest viatge, es mostra molt satisfeta amb l’intercanvi i la col·laboració amb la nostra escola. “Esperem que aquesta sigui la llavor d’una llarga relació entre les institucions salesianes i es materialitzin més intercanvis educatius, culturals i industrials” destaca Shensin Loo, enginyer de projectes i responsable de la vinculació de les escoles amb la indústria.        

L’encarregat de l’àrea elèctrica de Don Bosco Antofagasta, Bryam Peña, fa especial èmfasi en  l’enriquiment cultural i salesià de l’experiència. La responsable de millora contínua de l’escola, Kissy Gutiérrez, comenta que aquest tipus d’experiències “afavoreixen i enforteixen l’educació dels nostres estudiants i volem continuar en aquesta col·laboració per formar als joves com volia Don Bosco, bons cristians i honrats ciutadans”.

L’encarregada d’especialitats Colegio TI Don Bosco Calama, Eliana Ruiz, comenta que “aquest viatge en ha permès conèixer les instal·lacions de Salesians Sarrià així com les seves innovacions tecnològiques. Torno a Xile molt contenta i totalment satisfeta de l’intercanvi”.   

Els estudiants xilens destaquen que, gràcies ha aquesta experiència, han pogut treballar amb tecnologies punteres que descriuen com “innovadores, gegants, tecnològiques i molt avançades”.

El titular de Salesians Sarrià, Xavier Brines, afirma que “aquesta visita ha estat una molt bona oportunitat per compartir coneixement i experiències amb altres escoles salesianes que estan fora del nostre continent”. Com a escola amb vocació internacional, des de Salesians Sarrià es treballa per fomentar els intercanvis entre països i escoles. A més, destaca Brines, “volem consolidar aquest acord estratègic amb les escoles de Calama i Antofagasta en sectors industrials i tecnològics pioners com la mecànica, la mineria, les energies renovables, la robòtica...”.    

Les escoles salesianes d'Antofagasta i Calama formen part de la Fundación Educacional Región de la Mineria que integra l’Arquebisbat d'Antofagasta i Associación de Industriales de Antofagasta (AIA).

Notícies relacionades:

28/05/2024 Estudiantes chilenos de Colegios Don Bosco viven experiencia educativa en Barcelona

19/04/2024 Delegación Don Bosco Calama y Antofagasta viaja a España por convenio Salesians Sarrià

27/10/2023 Conveni amb escoles salesianes de Xile

  

Galería