Notícies Escola

  • Premi Liderpack 2017

Premi Liderpack 2017

Quatre estudiants de Salesians Sarrià reben el Premi Liderpack per un innovador packaging per transportar melmelada.

La melmelada és la protagonista de Levitate, el disseny guanyador dels premis Liderpack 2017, en la categoria ‘Packaging de Disseny Jove’. Mar López, Ferran Muxí, Mario Sánchez i Arturo Vásquez, estudiants del cicle formatiu de Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia de Salesians Sarrià, han desenvolupat un innovador packaging per transportar melmelades de manera pràctica i segura.

Packaging sostenible, resistent i original

Realitzat amb cartó microcanal reciclable, Levitate ha estat premiat pel seu disseny estructural respectuós amb el medi ambient. El packaging s’arma fàcilment mitjançant un disseny de ranures realitzades en el propi cartó, que no requereix cola pel seu muntatge. A més, Levitate suporta completament els possibles cops durant el transport, gràcies a les dues càmeres d’aire que conté al seu interior.

Amb aquest disseny, els estudiants han aconseguit un packaging creatiu, amb l’elevació del pot de melmelada en la seva apertura, que alhora millora el transport de l’envàs. En la variant gràfica, imprescindible en aquest certamen, el projecte destaca por la seva impressió en tinta plata, que busca potenciar l’elegància d’aquest producte gurmet.

Metodologia ABP

Aquest projecte s’ha desenvolupat amb la metodologia d’aprenentatge ABP (Aprenentatge Basat en Projectes), que potencia l’esperit crític i l’autonomia dels estudiants en la recerca de solucions a un problema o repte concreto. En aquest sentit, els professors van contactar amb una empresa real, Les Eroles, empresa de melmelades gurmet 100% naturals, perquè el projecte s’adaptés a les necessitats reals de l’envàs i el fabricant.

El projecte s’ha desenvolupat íntegrament en les instal·lacions de Salesians Sarrià, des del disseny fins a la producció. Les aules i tallers dotats amb l’última tecnologia, amb solucions de software de l’empresa ESKO, permeten que els alumnes poden desenvolupar els seus treballs amb la major qualitat professional.

Premis referents en el sector del packaging

Els premis Liderpack són els guardons més importants que es concedeixen a escala nacional en el sector del packaging i la Publicitat en el Punt de Venda (PLV). Tots els productes de PLV premiats en aquest certamen tenen la consideració de ‘POPAI Award’, guardó reconegut per l’Associació Global de Màrqueting i Retail, POPAI.